OPPSKRIFT
Biff- og potetmoussaka
TID
90 min
INGREDIENSER
11 gjenstander
ANTALL PERSONER
4 x
Biff- og potetmoussaka
INGREDIENSER
- 1 glass DOLMIO® Classico Bolognesesaus
- 2 eggeplommer
- 2 spiseskjeer ferske timianblader
- 75 g revet cheddarost
- 1 stor aubergine, skrellet og skåret i biter
- 3 store (bake) poteter, skrellet og skåret i tykke skiver
- 450 g mager kjøttdeig
- 350 g naturell yoghurt
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 løk, finhakket
- Kanel
SLIK GJØR DU DET
-
1. Kok auberginene i en kjele i lettsaltet vann i 2 minutter. Fjern med en sleiv eller større skje og la tørke på kjøkkenpapir. Tilsett potetene, kok opp på nytt og la det koke i 6-7 minutter til potetene er myke, men faste. La vannet renne av.
-
2. Forvarm ovnen til 190C/375F/Gass ovn 5. Varm olje i en stor stekepanne og stek biffen, løken, timian og kanel i 5-6 minutter til kjøttet er gyllent.
-
3. Rør inn DOLMIO® Bolognesesausen og auberginene, og la det småkoke i 5 minutter. Legg over i en stor ildfast form.
-
4. Legg potetene pent over kjøttdeigblandingen til det dekker helt. Bland sammen eggeplommene, naturell yoghurt og cheddarosten, og krydre godt med salt og pepper. Hell over potetene og la det stå i ovnen i 1 time.